Rundvleesrollade met paddenstoelenroomsaus

Rundvleesrollade met paddenstoelenroomsaus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Uit rundvlees naar keuze bereiden we een plak, of we kunnen het direct kopen. De bovenste deel van de plak voorzichtig afkloppen met folie en daarna zout toevoegen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

ongeveer 800-900 g rundvlees plak
zout
peper
2 oudere broodjes
15 g gedroogde paddenstoelen
70 ml melk
1 ei
2-3 teentjes knoflook
nootmuskaat naar smaak
takjes tijm (of rozemarijn) naar smaak
ongeveer 100 g ontbijtspek (of andere spek)
Verder
80 g gerookt spek
2 uien
3 teentjes knoflook
35 g gedroogde paddenstoelen
kruiden naar smaak

Kookinstructies

Van rundvlees naar eigen keuze bereiden we een lap, die we indien niet gaar, kunnen kopen. De bovenste helft van de lap kloppen we voorzichtig plat met folie. We kruiden de lap met zout en peper en leggen er plakjes spek op. Op het spek bestrijken we gelijkmatig de vulling en wikkelen vervolgens de lap stevig in een rol. Na het inpakken verstevigen we de rol nog met een touwtje.

Voor de vulling nemen we oudere broodjes, die we in kleine blokjes snijden en besprenkelen met melk of water van de geweekte paddenstoelen, zodat ze goed kunnen trekken. Vervolgens kruiden we met nootmuskaat, zout, peper, knoflook en verse bladeren van tijm of rozemarijn naar eigen smaak. Ten slotte voegen we in blokjes gesneden en eerder geweekt paddenstoelen en eieren toe.

In fijn gesneden spek bakken we tot glazig gesneden ui en rondom bakken we de voorbereide gevulde rol. Degenen die dat willen, kunnen de rol voor het bakken in bloem wikkelen. Na het bakken voegen we kort gebakken gedroogde paddenstoelen, gehakte knoflook en kruiden naar smaak toe aan de ui, roeren we door en voegen ongeveer een halve liter bouillon toe.

We koken de rol in een afgedekte pan op het fornuis of in een afgedekte ovenschaal in de oven, totdat het vlees mals is, wat ongeveer 1,5 tot 2 uur duurt. Indien nodig, voegen we vocht toe en draaien we om. Wie wil, kan de sudderen versnellen in een snelkookpan.

Wanneer het vlees mals is, halen we de rol eruit en laten we deze even rusten. Daarna verwijderen we het touwtje. We voegen bouillon toe aan de saus tot de gewenste hoeveelheid, verdikken het met een bindmiddel of roux en laten het kort koken. We kunnen het nog op smaak brengen met zout en peper.

We snijden de rol met een scherp mes in plakken en serveren deze met rijst, dumplings, aardappelen, gnocchi of paddenstoelen saus.

Wat u nog niet wist over dit recept Rundvleesrollade met paddenstoelenroomsaus

Runderrollade met paddestoelensaus is een uitstekend gerecht dat de harten van vele fijnproevers veroverd. De rollade bestaat uit mals rundvlees, dat zorgvuldig is gevuld met aromatische kruiden en paddenstoelen. Na het bereiden wordt het geserveerd met een heerlijke paddestoelensaus die het gerecht een rijke smaak en geur geeft. Deze combinatie is ideaal voor familiefeesten of feestelijke lunches, wanneer je je dierbaren wilt verwennen. Runderrollade met paddestoelensaus is niet alleen smakelijk, maar ook visueel aantrekkelijk, wat het de perfecte keuze maakt voor elke gelegenheid.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (27 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Rundvlees
Tag: rundvlees, frituren, koken, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, winterrecepten, veeleisend, veeleisend, kruiden, verstikking, feesten en vieringen

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Rundvleesrollade met paddenstoelenroomsaus.

Reactie toevoegen