Spaanse vogeltjes

Spaans vogeltje is een populair gerecht in de Tsjechische keuken. Het is een gestoofd rolletje van rundvlees, gevuld met worst, ingelegde komkommer, worstje en een ei, en daarna overgoten met…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
800 g rundvlees (ribeye)
4 theelepels volle mosterd
50 g spek
2 worstjes
2 eieren
1 grote ingemaakte komkommer
2 grote uien
100 ml olie
zout
gemalen peper
1 eetlepel bloem om de jus te binden (naar behoefte)
Kookinstructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd het vlees in plakken tegen de draad in, tik ze voorzichtig plat, breng op smaak met zout en peper en bestrijk met mosterd.
Snijd de augurken, eieren, worstjes, spek en uien in vieren en leg ze op de plakken vlees.
Rol ze zorgvuldig op en zet ze eventueel vast met een tandenstoker of metalen speld. Voeg eventueel zout en peper toe op de bovenkant.
Doe de gesneden tweede ui in de braadpan, besprenkel met olie en leg de gevulde rollades ertegenaan.
Plaats ze in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Verlaag dan de temperatuur en bak ze op 150 °C gedurende ongeveer 45 minuten, totdat het vlees zacht is.
Tijdens het bakken besprenkel je het vlees regelmatig met het sap, of voeg indien nodig heet water toe.
Als de rollades klaar zijn, haal ze dan uit het geroosterde sap.
Breng het vleesvocht aan de kook en reduceer het totdat het goudbruin is. Indien nodig, bind het met ongeveer een eetlepel bloem opgelost in water. Laat het ongeveer 20 minuten koken en breng het op smaak met zout, peper en een theelepel mosterd.
Doe de rollades terug in het sap en verwarm ze.
Serveer met rijst.
Wat u nog niet wist over dit recept Spaanse vogeltjes
Spaanse vogels zijn een populair Tsjechisch gerecht dat vaak wordt geserveerd tijdens familiemaaltijden. Het zijn gevulde vleesslofjes, meestal van rundvlees of varkensvlees, die zijn gevuld met ham, kaas en andere ingrediënten. De rolletjes worden vervolgens in bloem gepaneerd en in de pan gebakken, of ze kunnen ook gestoofd worden. Spaanse vogels worden vaak geserveerd met aardappelen of rijst en verfrissende sauzen, wat ze tot een vullende en smakelijke maaltijd maakt die het hele gezin zal bekoren.