Rundvleesplakken in een marinade van knoflook en oregano, in de oven gebakken.

Runderlappen wassen we grondig. We persen de knoflook. Voor de marinade mengen we olijfolie, zout, geperste knoflook en oregano. We bestrijken de lappen met deze marinade en...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 plakken rundvlees (ik had biefstukjes)
2 teentjes knoflook
olijfolie
zout
oregano
Kookinstructies
Runderlappen spoelen we grondig af. We stampen de knoflook. Voor de bereiding van de marinade mengen we olijfolie, zout, gestampte knoflook en oregano.
We bestrijken de lappen met de marinade en plaatsen ze in een braadslee of ovenschotel. We gieten de overtollige marinade over de lappen. Laat enkele uren marineren, bij voorkeur een nacht.
We gieten een beetje water over de lappen. Vervolgens plaatsen we de braadslee of ovenschotel in een voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden en bakken we tot het vlees zacht is. Indien nodig voegen we extra water toe.
Na ongeveer een half uur bakken bedekken we het gerecht met een deksel of aluminiumfolie zodat de stukjes niet aanbranden.
We serveren met aardappelen of rijst en een groentesalade.
Wat u nog niet wist over dit recept Rundvleesplakken in een marinade van knoflook en oregano, in de oven gebakken.
Rundvleesplakken in een marinade van knoflook en oregano zijn een uitzonderlijk gerecht dat alle vleesliefhebbers zal plezieren. Voor het braden wordt het vlees gemarineerd in een aromatische mix van knoflook, oregano en andere specerijen, wat het een intense geur en smaak geeft. Het bakken in de oven zorgt ervoor dat de plakken sappig en mals blijven. Dit gerecht leent zich uitstekend als hoofdgerecht en u kunt het serveren met een bijgerecht naar keuze, bijvoorbeeld met aardappelen of een groentesalade.