Cowboysteak

De dag ervoor bereiden we de plakken biefstuk voor, we kloppen ze voorzichtig aan beide zijden plat met de knokkels van de vingers. In een vijzel malen we een handvol peperkorrels, bij voorkeur gekleurde.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 plakjes biefstuk (breedte van 2 vingers)
zout
hele peper
olie
2 blikken favoriete bonen in tomaat (+ - zout)
English bacon (ongeveer 3 plakjes per persoon)
ham (ongeveer 3 plakjes per persoon)
ei (één per persoon)
Kookinstructies
De dag ervoor bereiden we de plakjes rundvlees voor en kloppen ze voorzichtig met onze vingers aan beide kanten plat.
In een vijzel malen we een handvol hele peperkorrels, bij voorkeur gekleurde, samen met een grotere snuf zout. We masseerden dit mengsel in het vlees. Dan voegen we een beetje olie toe, masseren opnieuw in en bewaren we in de koelkast tot de volgende dag. Voor het koken halen we het vlees uit de koelkast en laten het minstens een uur rusten.
Op de volgende dag verhitten we een beetje olie in een pan en bakken we het spek aan beide kanten krokant.
We halveren de plakjes ham en bakken ze in de pan tot ze krokant zijn.
We bereiden het spek en de ham, plaatsen ze in een ovenbestendige schaal en zetten ze in de oven op 100 °C om op te warmen.
We doen de boontjes in een pan, verwarmen ze en voegen indien nodig zout toe.
In de pan bereiden we de eieren naar wens, wij geven de voorkeur aan een vloeibare variant.
We plaatsen ze op een bord en doen ze in de oven om warm te blijven.
Eerst verwarmen we de grillpan, en zodra deze begint te roken, voegen we een beetje olie toe en verspreiden dit goed.
We leggen de plakjes rundvlees op de grillpan en laten ze 3 minuten aan één kant bakken zonder enige interventie. Dan draaien we ze om en als de pan ongelijkmatig verwarmd is, draaien we ze om. We bakken nog eens 3 minuten. Vervolgens draaien we opnieuw en draaien het vlees 90 graden om een grillmotief te creëren, wat ongeveer 1 minuut duurt. We draaien opnieuw en laten het nog 1 minuut bakken. We leggen ze op een bord en laten ze, afgedekt met folie, even rusten, idealiter ongeveer 5 minuten, hoewel we meestal niet langer kunnen wachten.
We serveren met de boontjes, leggen een gebakken ei op het vlees en decoreer het geheel met spek en ham, eventueel voegen we iets groens toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Cowboysteak
De cowboysteak is een populair gerecht dat afkomstig is uit het Amerikaanse westen. Deze opvallende steak, vaak bereid van hoogwaardig rundvlees, staat bekend om zijn rijke smaak en sappigheid. Meestal wordt hij gegrild of gebakken in een pan, en geserveerd met verschillende bijgerechten, zoals aardappelen, gegrilde groenten of cornbread. Aangevuld met pittige saus of kruidenboter, is het de ideale keuze voor vleesliefhebbers. De cowboysteak is een geweldige manier om te genieten van authentieke smaakervaringen uit het wilde westen.