Rundvlees Wellington

Rundvlees Wellington
Voorbereidingstijd: 60 minuten
Kooktijd: 65 minuten
Porties: 4

Het gerecht dat vernoemd is naar de hertog van Wellington, vormt een echte culinaire uitdaging vanwege de complexiteit van de bereiding. Het is een voortreffelijke ossenhaas...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

600 g runderhaas
50 g Dijonmosterd
400 g bladerdeeg
200 g Schwarzwalderham
50 ml olijfolie
2 eidooiers
500 g champignons (of oesterzwammen)
1 ui
zout
gemalen peper

Kookinstructies

Het vlees ontdoen we van vliezen, zouten we grondig en peperen we. In hete olie bakken we het snel aan alle kanten dicht, zodat het dichtschroeit. Vervolgens verplaatsen we het naar een bord, bestrijken het met mosterd en zetten het in de koelkast om te rusten en af te koelen.

De schoongemaakte champignons doen we in een hakmachine en malen ze tot een pasta. In een pan fruiten we de fijngehakte ui na het schillen, daarna voegen we de paddenstoelensaus toe, zouten en peperen we. We bakken tot de champignons bijna al hun vocht hebben verloren en laten vervolgens het mengsel afkoelen.

We leggen plakken ham op huishoudfolie, zodat ze iets overlappen. We moeten voldoende ruimte hebben om het vlees in te pakken. We voegen een laag paddenstoelenduxelles toe. In het midden plaatsen we het vlees, wikkelen alles in de folie, trekken het goed aan en zetten het minstens 15 minuten in de koelkast.

We rollen het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en groot genoeg om het pakketje met vlees in te kunnen pakken en de randen te vouwen. Vervolgens bestrijken we de randen met eigeel.

We plaatsen het pakketje met vlees op het deeg en verwijderen de folie. Dan wikkelen we het deeg om het pakketje, snijden we overtollige stukjes af en drukken de randen goed aan, zodat het sap niet kan ontsnappen (we kunnen ook met huishoudfolie wikkelen en aanhalen).

We plaatsen het in een ovenschaal en bestrijken het met eigeel, daarna versieren we het met de punt van een mes, maar snijden we het niet door. Bovenop prikken we het deeg 4 keer in, zodat de stoom kan ontsnappen en het deeg niet barst.

We plaatsen het in een voorverwarmde oven op 200 °C en bakken het gedurende 10 minuten. Daarna verlagen we de temperatuur naar 180 °C en bakken we nog ongeveer 35 minuten verder. Het deeg zou een mooie gouden kleur moeten hebben en de interne temperatuur van het vlees zou ongeveer 70 °C moeten bereiken.

Na het uit de oven halen laten we het ongeveer 10-15 minuten staan, snijden we het in plakken van ongeveer 3 cm dik en serveren we.

Wat u nog niet wist over dit recept Rundvlees Wellington

Beef Wellington is een delicaat gerecht dat bestaat uit een ossenhaas omhuld met plakjes spek en duxelles van paddenstoelen, dat vervolgens wordt verpakt in bladerdeeg. Dit fraaie gerecht wordt vaak geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden en kerstdiners. Het bakken zorgt ervoor dat het vlees sappig en mals blijft, terwijl het knapperige deeg een contrasterende textuur biedt. Beef Wellington is populair vanwege zijn uitzonderlijke smaak en prachtige presentatie, waardoor het een geweldige keuze is voor gasten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (31 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Rundvlees
Tag: rundvlees, frituren, lunch, vakantie / zondag, diner, gebraden, veeleisend, veeleisend, feesten en vieringen, oudejaarsavond, brits, gordon ramsay

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Rundvlees Wellington.

Reactie toevoegen