Bourgondisch gestoofd rundvlees

Bourgondisch gestoofd rundvlees
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 1

Verhit boter in een grote pan en bak het vlees goudbruin. Zodra het bruin is, voeg je de in blokjes gesneden gerookte toe. Voeg daarna ui, knoflook, wortel en de overige ingrediënten toe.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

70 dkg rundvlees of schouderstuk, schoongemaakt en in blokjes gesneden
2 eetlepels boter
1/2 kop gerookt varkensvlees in reepjes van 1 cm gesneden
2 middelgrote uien in dunne plakjes gesneden
1 teentjes knoflook, gehakt
1 middelgrote wortel (in plakjes van 1 cm gesneden)
1/4 kop peterselie, gehakt
1 laurierblad
1/2 theelepel zout
1/8 theelepel peper
1/4 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel tomatenpuree
1 kop droge rode wijn (Bourgogne of Duitse Rieling)
10 dkg (4 oz) ingelegde paddenstoelen (niet zuur)

Kookinstructies

In een diepe pan smelt u de boter en bakt u het vlees goudbruin. Zodra het vlees bruin is, voegt u de in blokjes gesneden rookworst toe.

Voeg de ui, knoflook, wortel, peterselie, laurierblad, zout, peper, tijm en tomatenpuree toe. Roer de wijn erdoorheen en voeg de paddenstoelen met hun vocht toe.

Verlaag de temperatuur en laat het koken tot het vlees zacht is.

Haal het vlees en de groenten eruit met een schuimspaan.

Breng de vloeistof aan de kook en blijf roeren totdat een deel verdampt en de massa iets indikt.

Voeg zout naar smaak toe.

Doe het vlees en de groenten terug, verwarm ze en serveer dan.

Wat u nog niet wist over dit recept Bourgondisch gestoofd rundvlees

Bourgondische gestoofde rundvlees, ook bekend als "Boeuf Bourguignon", is een klassiek Frans gerecht dat afkomstig is uit het gebied Bourgondië. Dit stevige gerecht wordt bereid met stukken rundvlees die langzaam worden gestoofd in rode wijn samen met uien, wortels, champignons en spek. Het lange koken zorgt ervoor dat het vlees zacht is en de smaken intens met elkaar verweven zijn. Bourgondische gestoofde rundvlees is populair vanwege zijn rijke smaak en wordt vaak geserveerd met aardappelpuree of vers brood, waardoor het een perfect gastronomisch ervaring wordt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (38 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Rundvlees
Tag: Groenten, rundvlees, frituren, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, herfst, veeleisend, veeleisend, kruiden, verstikking, frans

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bourgondisch gestoofd rundvlees.

Reactie toevoegen