Roastbeef

Vlees ontdoen van vet en vliezen, lichtjes kloppen, zout en peper toevoegen. Vervolgens in een deel van goed verhitte reuzel doen en aan alle kanten snel bruin bakken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg goed gerijpt laag ribstuk
100 g reuzel
50 g boter
gemalen peper
bouillon
zout
Kookinstructies
Vlees ontdoen van vet en vlies, lichtjes kloppen, zout en peper toevoegen. Vervolgens in goed verwarmd vet leggen en aan alle kanten stevig aanbakken.
Giet de rest van het vet erbij en doe in een goed voorverwarmde oven op 220-250 °C. Een beetje vocht toevoegen en ongeveer 25-35 minuten roosteren, waarbij we af en toe met het vleesvocht overgieten. Controleer of er geen bloedkleurig sap uit het vlees komt.
Smeer het vlees in met boter voor een mooie kleur en glans, en laat het dan verder garen. Het is belangrijk om dit niet te overdrijven, anders kan het vlees uitdrogen.
Als we rosbief warm willen serveren, snijden we het in dunne plakken tien minuten na het uit de oven halen.
Wat u nog niet wist over dit recept Roastbeef
Roastbeef is een populair gerecht dat ontstaat door het braden van rundvlees, meestal uit de lende. Het kenmerkt zich door zijn sappigheid en delicate smaak. Traditioneel wordt het geserveerd in dunne plakken en vaak geserveerd met sauzen, zoals mosterd of natuurlijke jus. Roastbeef is populair niet alleen in Engeland, maar ook in andere landen, waar het vaak wordt geserveerd bij speciale gelegenheden. Het kan ook lekker zijn koud, bijvoorbeeld in sandwiches of salades.