Runderwangen op spek met groene bonen

Runderwangen op spek met groene bonen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Vlees op smaak brengen met zout en peper en vervolgens in bloem wentelen. In een pan met een deksel, die in de oven kan, verhitten we olie en bakken het vlees snel aan.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 stuks rundvleeswangen
300 g groene bonen
100 g spek
4 teentjes knoflook
bloem
hete runderbouillon
peper
zout
olie

Kookinstructies

Kruiden het vlees met zout en peper en haal het vervolgens door de fijne bloem.

Verhit olie in een ovenbestendige pan met een deksel en bak het vlees snel aan beide zijden bruin.

Voeg in blokjes gesneden spek, twee gehakte teentjes knoflook en twee geperste teentjes met zout toe. Bak ze aan en giet er hete bouillon over. Bedek de pan en zet hem in een voorverwarmde oven op 180°C.

Kook het ongeveer anderhalf uur tot het zacht is, voeg af en toe bouillon toe, en meng de laatste twintig minuten de sperziebonen erdoor.

Bind de saus met een roux, breng op smaak met zout en peper, en serveer tenslotte met aardappelpuree.

Wat u nog niet wist over dit recept Runderwangen op spek met groene bonen

Runderwangen met spek en groene bonen is een uitzonderlijk gerecht dat de zachtheid van rundvlees verbindt met de intense smaak van spek. Het langzaam koken van de runderwangen zorgt voor hun malsheid en rijke smaak, terwijl het spek een aangename rokerige nuance aan het gerecht toevoegt. Groene bonen, vaak geserveerd als bijgerecht, geven het gerecht frisheid en crocantheid. Dit gerecht is ideaal voor familie-lunchtijden op zondag, wanneer je kunt genieten van de combinatie van traditionele smaken en hoogwaardige ingrediënten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (44 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Rundvlees
Tag: Groenten, rundvlees, frituren, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, gebraden

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Runderwangen op spek met groene bonen.

Reactie toevoegen