Rundvleeswangen met wortelsaus

Rundvleeswangen met wortelsaus
Voorbereidingstijd: 60 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We wassen de wangen, drogen ze af en snijden ze voorzichtig aan de zijkanten in. We bestrooien ze met zout en peper aan beide zijden en bakken ze vervolgens snel in de snelkookpan aan beide zijden.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 stuks rundvleeswangen
2 eetlepels olie
1 ui
3 teentjes knoflook
2 grote wortels
200 ml bouillon
200 ml wortelsap
gemalen peper
zout
Verder
1 cm dikke plak boter
1 theelepel olie
1 grote wortel
5 eetlepels bouillon
sap van ½ limoen

Kookinstructies

Eerst spoelen we de wangen en drogen ze af, daarna snijden we ze aan de zijkanten licht in. We zouten en peperen ze aan beide zijden en bakken ze snel aan in de snelkookpan. Na het braden leggen we ze apart en voegen we de fijngehakte ui en de plakjes knoflook toe aan de pan, die we fruiten.

We gieten de basis af met bouillon en wortelsap. We voegen de wangen terug in de pan, daarna voegen we de gesneden wortel toe en de pan dekken we af met een deksel. Na het bereiken van de kooktemperatuur koken we onder druk op een laag vuur gedurende 40 minuten.

Tegen die tijd snijden we een wortel in kleine blokjes en fruiten deze in een pan met verwarmde boter gemengd met olie gedurende vijf minuten. Vervolgens voegen we vijf eetlepels bouillon, limoensap, een snufje zout toe en stoven we onder het deksel nog eens 8 tot 10 minuten.

We verwijderen de drukdeksel van de pan, halen het zachte vlees eruit en mixen de saus met een staafmixer tot een gladde consistentie. We voegen de gestoofde wortel, het vlees toe en verwarmen het opnieuw. Als bijgerecht kunnen we gekookte aardappelen serveren.

Wat u nog niet wist over dit recept Rundvleeswangen met wortelsaus

Runderwangetjes met wortelsaus zijn een uitstekende Tsjechische maaltijd die het hart van elke vleesliefhebber veroveren. Deze delicatesse wordt bereid door langdurig en langzaam te stoven, wat zorgt voor hun malsheid en rijke smaak. Wortelsaus voegt een zoetzure harmonie toe aan het gerecht, die de smaak van het rundvlees perfect in balans brengt. Het wordt vaak geserveerd met dumplings of aardappelen, wat van deze delicatesse een waar gastronomisch genot maakt. Het is de ideale keuze voor een feestelijke lunch of diner.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (37 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Rundvlees
Tag: Groenten, rundvlees, sauzen, frituren, snelkookpan, koken, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, winterrecepten, verstikking, groentesauzen, citrus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Rundvleeswangen met wortelsaus.

Reactie toevoegen