Spinazie-kaas pannenkoekjes met twee dressings

Spinaziepuree plaatsen we in een mengkom en laten we volledig ontdooien. In een kopje mengen we de gist met een beetje suiker en zetten we op een warme plek zodat het kan rijzen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Voor de pannenkoekjes
1 diepvries spinaziepuree
1 kop melk
1 kop bloem
1 ei
een handvol fijne havervlokken
50 g geraspte kaas
1/2 blokje gist
zout
gedroogde knoflook
peper
suiker (voor het activeren van de gist)
Voor de dressings
400 g witte yoghurts
200 g zure room
1 teentje knoflook
1 eetlepel scherpe ketchup
1 tomaat
zout
Kookinstructies
We doen de spinaziepuree in een mengkom en laten het volledig ontdooien.
In een kopje mengen we de gist met een beetje suiker en laten het op een warme plek rijzen.
We mengen de melk, bloem, eieren, kaas en vlokken door de spinazie, voegen zout toe en ongeveer een theelepel gedroogde knoflook. Ten slotte mengen we het voorbereide deeg erdoor. We mengen goed door en laten het op een warme plek staan. Persoonlijk doe ik het zo dat ik de afgedekte kom met een doek in de magnetron zet, deze op 2 minuten op 160 W instel en hem daarna ongeveer 20 minuten niet openmaak.
Als het deeg mooi rijst, bereiden we de sauzen voor. We combineren de yoghurt met de room en verdelen het mengsel in twee delen: aan de ene voegen we geperste knoflook toe, aan de andere ketchup en in blokjes gesneden tomaat. Naar smaak verder op smaak brengen met zout.
Nu hebben we het deeg klaar, dat we met een lepel op een hete pan kunnen gieten om kleine pannenkoekjes te maken.
We bakken ze aan beide zijden goudbruin en serveren ze met beide sauzen en een groentegerecht.
Wat u nog niet wist over dit recept Spinazie-kaas pannenkoekjes met twee dressings
Spinaz-kaas pannenkoekjes zijn een heerlijk gerecht dat de fijne smaak van verse spinazie en gesmolten kaas combineert. Deze luchtige pannenkoekjes zijn ideaal als lichte lunch of diner, maar zijn ook perfect als voorgerecht voor een feestje. Ze worden meestal geserveerd met twee dressings – een yoghurtdressing en een pittige dressing, die het gerecht een frisse en krachtige smaak geven. Deze combinatie is niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam en vol vitamines. Probeer ze en geniet van de harmonie van smaken!