Sappige kikkererwtensalade

Kikkererwten spoelen we eerst en laten we een nacht weken. De volgende dag koken we ze zacht en gieten ze af. Aan de warme kikkererwten mengen we fijngesneden prei zodat het zachter wordt, zout...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
400 g kikkererwten
1 potje zongedroogde tomaten in olijfolie
1/2 jonge prei
100 g mozzarella
3 theelepels basilicum pesto
2 theelepels pittige mosterd
2 teentjes knoflook
azijn
peper
zout
Kookinstructies
Spoel de kikkererwten af en laat ze een nacht weken.
De volgende dag bereiden we het gerecht gaar en gieten we het af.
Meng in de warme kikkererwten fijngehakte prei, zout, peper, mosterd, geperst knoflook met zout, een beetje olie van de zongedroogde tomaten en basilicum pesto.
Meng goed, dek af en laat meestal stomen tot het verder gaart.
Meng in de afgekoelde salade blokjes mozzarella en in stukjes gesneden zongedroogde tomaten.
Breng op smaak naar wens - met zout, peper, azijn of mosterd.
Wat u nog niet wist over dit recept Sappige kikkererwtensalade
De sappige kikkererwtensalade is een verfrissende en voedzame maaltijd die elke gezondheidsfanaat zal plezieren. De belangrijkste ingredient is kikkererwt, die rijk is aan eiwitten en vezels. De salade bevat meestal verse groenten, zoals komkommer, tomaten en paprika's, die frisheid en smaak toevoegen. Versierd met kruiden zoals peterselie en koriander, en met een dressing op basis van olijfolie, is het ideaal als lichte lunch of bijgerecht bij een hoofdgerecht. Deze salade smaakt niet alleen geweldig, maar geeft ook energie en vitaliteit.