Prei omelet

Prei snijden in ringen en bakken in vet tot hij bijna zacht is. Vervolgens voegen we de eieren met een beetje zout, melk en bloem toe, die we van tevoren hebben gemengd. Tot slot strooien we...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 prei
2 eetlepels vet
4 eieren
ongeveer 3/4 kop melk
2-3 eetlepels halfharde bloem
zout
een plak kaas
2 eetlepels gehakte peterselie
chives
kersenkruid (in de winter tuinkers)
Kookinstructies
Prei snijden we in ringetjes en laten we lichtjes smoren in vet, tot het bijna zacht is. Vervolgens gieten we er gezouten eieren overheen, die we eerder met melk en bloem losgeklopt hebben. Tot slot strooien we er geraspte kaas over en zetten we het in de oven tot het een gouden kleur heeft.
We snijden de omelet in vier delen en strooien er kruiden over. In plaats van prei kunnen we paprika gebruiken, in dunne reepjes gesneden.
Wat u nog niet wist over dit recept Prei omelet
Parelomelet is een heerlijk gerecht dat de delicate smaak van prei combineert met een luchtige eimengsel. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en ideaal voor een snel ontbijt of een lichte lunch. De prei wordt in de pan lichtjes gebakken, wat hem zoetheid en aroma geeft. Vervolgens worden er geklopte eieren aan toegevoegd, die langzaam stollen en zo een smakelijke omelet vormen. Servieren kan met vers brood of een groenten salade, wat het een geweldig en evenwichtig gerecht maakt.