Chinese kool met gember
Snijd de Chinese kool in reepjes. Maak de gember schoon en rasp deze fijn. Laat de rozijnen blancheren en snijd ze doormidden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk Chinese kool
dressing 1 eetlepel honing
100 g rozijnen
1 stuk gember
zout
100 g cashew
50 g pompoenpitten
1 stuk citroen
1 - 2 eetlepels olie
gemalen zwarte peper
Kookinstructies
We mengen olie met gember, pompoenpitten, cashewnoten en rozijnen. We op smaak brengen met zout en peper. Zo maken we een dressing.
Deze mengen we met gesneden kool en op smaak brengen met verse citroensap en honing.
Zo laten we het marineren en afkoelen in de koelkast. Vervolgens serveren we het met aardappelen of rijst.
Wat u nog niet wist over dit recept Chinese kool met gember
Chinese kool met gember is een heerlijk en verfrissend gerecht dat de delicate smaak van kool combineert met het pittige aroma van verse gember. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook zeer voedzaam, omdat Chinese kool rijk is aan vitamines en mineralen. Gember voegt een aangename kruidigheid aan het gerecht toe en ondersteunt tegelijkertijd de spijsvertering. Het kan worden geserveerd als bijgerecht of als hoofdgerecht, idealiter met rijst of noedels. Het is een snelle en gezonde manier om te genieten van verse groenten in Aziatische stijl.