Spruitjesburgers

Bereid heerlijke vegetarische burgers van gekookte kool. Mix de kool simpelweg, breng op smaak met specerijen en bind het met paneermeel, en bak ze vervolgens in...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 grotere kool
1-2 eieren
4 teentjes knoflook
gemalen peper
zout
paneermeel voor binding
Naar smaak
bloemkool
wortel
gerookt vlees
Voor de panering
bloem
eieren
paneermeel
Kookinstructies
Kook de kool en laat het vervolgens afkoelen.
Pureer of maal de kool, meng de eieren, specerijen en knoflook erdoor. We kunnen ook gekookte bloemkool, wortel of een stuk worst toevoegen.
Voeg paneermeel toe, kneed het tot een stevige massa en zet het ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Maak met een hand, nat met koud water, platte schijven, die we in een paneerlaag doen en vervolgens bakken.
We kunnen het serveren met aardappelen of brood, de koekjes kunnen ook op zichzelf gegeten worden.
Wat u nog niet wist over dit recept Spruitjesburgers
Stampotballetjes zijn een heerlijke maaltijd die elke groenteliefhebber zal plezieren. Deze balletjes worden bereid van fijn geraspte boerenkool, die wordt gemengd met andere ingrediënten zoals aardappelen, uien en specerijen. Na het vormen tot schijfjes worden ze gepaneerd in broodkruimels en vervolgens goudbruin gebakken. Stampotballetjes zijn uitstekend als hoofdgerecht of als bijgerecht en passen perfect bij een yoghurtdip of groentesalades. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam en gemakkelijk te bereiden.