Spaans rijst

Spaans rijst
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Snijd de ui en tomaten in blokjes en bak ze in boter. Voeg daarna de gekookte rijst toe en bak alles korte tijd. Meng vervolgens de geklopte…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

uien
tomaten
boter
eieren
rijst
zout
peper

Kookinstructies

Ui en tomaten snijden we in kleine stukjes en fruiten ze in boter. Dan voegen we gekookte rijst toe en roerbakken even. Daarna gieten we de losgeklopte eieren in het mengsel en roeren we totdat ze gaar zijn. Tot slot op smaak brengen met zout, peper of andere kruiden naar smaak.

Wat u nog niet wist over dit recept Spaans rijst

Spaanse rijst, ook wel bekend als paella, is een populair gerecht uit Spanje dat rijst, groenten, zeevruchten en vlees combineert. Dit gerecht kent veel varianten, maar wordt traditioneel bereid in een grote, ondiepe pan, wat de rijst de mogelijkheid geeft om gelijkmatig te garen en de karakteristieke gouden korst aan de onderkant te krijgen. De belangrijkste ingrediënten zijn saffraan, dat de rijst een mooie kleur geeft, en olijfolie, dat de basis vormt van de Spaanse keuken. Spaanse rijst is niet alleen lekker, maar ook een sociaal gerecht dat wordt gegeten bij feesten en familiebijeenkomsten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (31 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Vegetarisch
Tag: tomaten, rijst, frituren, koken, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, eenvoudig, bijlagen, zomer recepten, vleesloze maaltijden, verstikking, europese, spaans

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Spaans rijst.

Reactie toevoegen