Amerikaanse aardappelen op z'n Tsjechisch
Eerst bereiden we de saus voor van olie, gedroogde of zeer fijngehakte verse basilicum, grillkruiden, knoflookpoeder, komijn en zout. Dit alles mengen we door elkaar.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 kg aardappelen in de schil
saus 1/2 pakje gedroogde knoflook
1 theelepel komijn
1/2 pakje gedroogde basilicum of een handvol verse
1/2 theelepel zout
1/2 pakje grillkruiden
1 dl olie
Kookinstructies
We wassen de aardappelen en snijden ze zonder ze te schillen in partjes, die we in een kom met de voorbereide saus doen en goed door elkaar mengen.
De aardappelen plaatsen we op deze manier in een voorverwarmde oven op 220°C en roeren ze tijdens het bakken meerdere keren om.
Gegaarde aardappelen serveren we direct als bijgerecht bij de hoofdmaaltijden. We kunnen ze ook op Amerikaanse wijze presenteren, als voorgerecht met een of andere yoghurt- of roomdip.
Wat u nog niet wist over dit recept Amerikaanse aardappelen op z'n Tsjechisch
Amerikaanse aardappelen op z'n Tsjechisch zijn een populair gerecht dat eenvoud en smaak combineert. Dit gerecht bestaat uit in wedges gesneden aardappelen, die worden gekruid met zout, peper en andere kruiden, vaak omhuld met olie of boter. De aardappelen worden vervolgens goudbruin gebakken, waardoor ze een krokante korst en een fluweelachtige binnenkant krijgen. Ze worden geserveerd als een uitstekende bijgerecht bij vlees, vis of zijn ook populair op zichzelf met verschillende sauzen. Dit gerecht is ideaal voor feesten, barbecues of familiediners.