Aspergesalade met eieren
Hardgekookte eieren pellen en in plakjes snijden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g asperges
4 stuks eieren
1 theelepel mosterd
1 theelepel citroensap
100 g mayonaise
3 eetlepels zout
1 snufje gemalen hete paprika
2 eetlepels peterselie
1 snufje suiker
2 eetlepels witte yoghurt
Kookinstructies
We laten ongeveer 3 liter gezouten water koken, voegen een snufje suiker toe en zodra het begint te koken, voegen we de geschaalde asperges in korte stukjes toe. Dit laten we 3 minuten koken en vervolgens spoelen we de asperges af onder koud water.
Naast bereiden we de saus. We mengen yoghurt met mayonaise, voegen daar paprika, mosterd en gehakte peterselie aan toe.
Tot slot op smaak brengen met citroensap en naar wens zout toevoegen.
We mengen de asperges met gesneden eieren, plaatsen dit op een bord en gieten de bereide saus erover.
Wat u nog niet wist over dit recept Aspergesalade met eieren
Aspergesalade met eieren is een frisse en lichte maaltijd die je vooral in de warmere maanden zult waarderen. Deze salade wordt bereid met verse groene of witte asperges, die krokant worden geblancheerd. De resulterende smaak is subtiel en heerlijk. Gekookte eieren geven de salade de nodige vulling en eiwitten. Toevoegingen zoals lente-ui, radijzen en een lichte citroendressing van olijfolie benadrukken de frisheid van het gerecht. Aspergesalade met eieren is geweldig als op zichzelf staande maaltijd of als bijgerecht bij vlees of vis.