Paddenstoelenroomsaus met nootmuskaat
Eerst snijden we de schoongemaakte ui en champignons.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 - 2 stuks ui
500 g champignons
bakspray
2 bekers room
naar smaak muskaatnoot
azijn
zout
Kookinstructies
In een pan met verwarmde olie doen we de ui en laten deze fruiten. Daar voegen we de champignons aan toe, zouten we en raspen we wat nootmuskaat. Na een tijdje bakken voegen we water toe.
Naast kunnen we in de room de bloem mengen en na 20 minuten koken daarmee de saus indikken. We raspen weer wat nootmuskaat, voegen azijn toe en zouten naar smaak.
De champignonsaus serveren we met vlees en broodknödel of rijst.
Wat u nog niet wist over dit recept Paddenstoelenroomsaus met nootmuskaat
Paddenstoelenroomsaus met nootmuskaat is een heerlijke schotel die de liefhebbers van bosaroma's zal verrassen. Deze romige saus bestaat uit een mengsel van verse paddenstoelen, meestal champignons of cantharellen, die worden gestoofd in boter met ui en knoflook. Het mengsel wordt verfijnd met room en op smaak gebracht met een snufje nootmuskaat, dat het gerecht een subtiele, nootachtige geur geeft. De resulterende saus is een ideale bijgerecht bij vlees, vooral bij steak, of kan worden geserveerd met pasta. Deze combinatie creëert een harmonieuze smaak die verwarmt en verzadigt.