Paddenstoelenknödels

Paddenstoelenknödels
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Uien pellen en in kleine stukjes snijden, vervolgens in een derde van het reuzel bakken. Voeg de in blokjes gesneden wittebrood toe en bak alles samen. Klop de eieren door de melk.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

200 g verse champignons of paddenstoelen (kan vervangen worden door gedroogde paddenstoelen)
3 eetlepels reuzel
1 kleine ui
50 g spek
1 eetlepel paneermeel
2 eetlepels bloem
350 g brood
2,5 dl melk
1 ei
gemalen peper
zout

Kookinstructies

Geschilde ui snijden we in kleine stukjes en bakken deze in een derde van het reuzel, daarna voegen we de in blokjes gesneden stokbrood toe en bakken alles samen.

In de melk kloppen we de eieren, voegen zout toe, gieten het over het afgekoelde gebakken broodje en laten het kort rusten. Vervolgens mengen we de gezeefde bloem, geraspt brood en gemalen peper erdoor.

Gewassen champignons snijden we in kleine plakjes, bakken ze met blokjes spek, laten afkoelen en mengen ze door het deeg waaruit we kleine ronde knoedels vormen.

We koken ze in gezouten water gedurende ongeveer 10 minuten. Voor het serveren snijden we de knoedels doormidden en gieten gesmolten reuzel erover. Ze kunnen als bijgerecht bij sauzen of als een zelfstandig gerecht worden geserveerd.

Wat u nog niet wist over dit recept Paddenstoelenknödels

Champignonknödel zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke paddenstoelenliefhebber zal verwennen. Ze worden gemaakt van een deeg dat gekookte aardappelen, meel en gedroogde of verse paddenstoelen bevat. De knödel worden meestal gekookt in water en geserveerd als bijgerecht bij vleesgerechten of als een zelfstandig gerecht met saus. De delicate smaak en geur van bospaddenstoelen maken van champignonknödel een populaire specialiteit die niet alleen fijnproevers aanspreekt, maar ook iedereen die wil genieten van het beste uit de Tsjechische keuken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Bijgerecht
Tag: knoedels, champignons, frituren, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, zout, eenvoudig, bijlagen, vleesloze maaltijden, herfst

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Paddenstoelenknödels.

Reactie toevoegen