Paddenstoelenknödels

Uien pellen en in kleine stukjes snijden, vervolgens in een derde van het reuzel bakken. Voeg de in blokjes gesneden wittebrood toe en bak alles samen. Klop de eieren door de melk.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g verse champignons of paddenstoelen (kan vervangen worden door gedroogde paddenstoelen)
3 eetlepels reuzel
1 kleine ui
50 g spek
1 eetlepel paneermeel
2 eetlepels bloem
350 g brood
2,5 dl melk
1 ei
gemalen peper
zout
Kookinstructies
Geschilde ui snijden we in kleine stukjes en bakken deze in een derde van het reuzel, daarna voegen we de in blokjes gesneden stokbrood toe en bakken alles samen.
In de melk kloppen we de eieren, voegen zout toe, gieten het over het afgekoelde gebakken broodje en laten het kort rusten. Vervolgens mengen we de gezeefde bloem, geraspt brood en gemalen peper erdoor.
Gewassen champignons snijden we in kleine plakjes, bakken ze met blokjes spek, laten afkoelen en mengen ze door het deeg waaruit we kleine ronde knoedels vormen.
We koken ze in gezouten water gedurende ongeveer 10 minuten. Voor het serveren snijden we de knoedels doormidden en gieten gesmolten reuzel erover. Ze kunnen als bijgerecht bij sauzen of als een zelfstandig gerecht worden geserveerd.
Wat u nog niet wist over dit recept Paddenstoelenknödels
Champignonknödel zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke paddenstoelenliefhebber zal verwennen. Ze worden gemaakt van een deeg dat gekookte aardappelen, meel en gedroogde of verse paddenstoelen bevat. De knödel worden meestal gekookt in water en geserveerd als bijgerecht bij vleesgerechten of als een zelfstandig gerecht met saus. De delicate smaak en geur van bospaddenstoelen maken van champignonknödel een populaire specialiteit die niet alleen fijnproevers aanspreekt, maar ook iedereen die wil genieten van het beste uit de Tsjechische keuken.