Ovengebakken aardappelen met spek en kaas

Aardappelen grondigwassen en met de schil koken. Daarna leggen we ze op een ingevette bakplaat en stampen ze met een golvende pureestamper. We voegen kruidenzout toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 kg aardappelen
olie om de bakplaat in te vetten
olijfolie
kruidenzout
ongeveer 20 dkg Engelse spek
20 dkg geraspte kaas (bij voorkeur Edam)
Kookinstructies
We wassen de aardappelen en koken ze in de schil.
We nemen ze over naar een ingevette bakplaat en stampen ze met een golvende stamper. We zouten ze met kruidenzout of gewoon zout en bestrooien ze met Provençaals kruiden. We besprenkelen ze met olijfolie, bij voorkeur met een kwastje, zodat we ze licht kunnen bedekken.
We roosteren ze in de oven bij ongeveer 200°C.
Wanneer ze beginnen te kleuren, bestrooien we ze met gesneden bacon en geraspte kaas, en daarna bakken we ze snel totdat de kaas een gouden kleur krijgt. We kunnen ze serveren met een salade, zoals komkommersalade, tomatensalade of sla.
Wat u nog niet wist over dit recept Ovengebakken aardappelen met spek en kaas
Gebackte aardappelen met spek en kaas zijn een populair comfortfood dat krokante spek, kaassmaak en zachte aardappelen combineert. Dit gerecht wordt meestal bereid door de aardappelen in plakjes te snijden, te zouten en af te wisselen met stukjes spek en kaas. Het bakken in de oven verbindt perfect alle ingrediënten, wat resulteert in een heerlijke en vullende combinatie die elke liefhebber van de traditionele Tsjechische keuken zal plezieren. Het is ideaal om ze als hoofdgerecht of bijgerecht bij vlees te serveren.