Courgettezuurkool gestoofd
Als je nog steeds veel courgettes in je tuin hebt, zul je zeker een andere manier waarderen om ze te verwerken. Courgettezuurkool is heerlijk en vormt een geweldige alternatieve…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 grotere courgettes
1 ui
boter
1 eetlepel bloem
suiker
azijn
komijn
zout
Kookinstructies
Courgettes schillen we en als ze nog geen grote zaden hebben, raspen we ze grof. Bij grotere courgettes scheppen we eerst de zaden eruit voordat we raspen.
Geraspte courgette doen we in een zeef, bestrooien we met zout en laten we ongeveer een half uur uitlekken.
In boter fruiten we gesnipperde ui, voegen we een lepel bloem toe en bakken kort mee. Vervolgens voegen we de courgette, komijn, suiker en azijn naar smaak toe.
We koken maximaal 5 minuten, zodat de courgette stevig blijft en niet slap wordt.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgettezuurkool gestoofd
Gestoofde courgette-zuurkool is een heerlijke en gezonde schotel die verse courgette combineert met klassieke zuurkool. Dit recept is eenvoudig te bereiden en is ideaal voor vegetarische gerechten. De courgette geeft het gerecht een fijne textuur en zoetheid, terwijl de zuurkool zorgt voor een verfrissende krokante bite. Stoven is de ideale methode, die de voedingswaarden van de groenten behoudt en zorgt voor een perfecte smaak. Serveer als bijgerecht of als een zelfstaand gerecht dat het hele gezin zal plezieren. Gezond, voedzaam en heerlijk - dat is gestoofde courgette-zuurkool!
Tomas Rohlena