Gevulde pasta met ham en broccoli
Lichte maaltijd met ham, broccoli, kwaliteitskaas en favoriete pasta.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
0,1 l halfvolle melk
zout
favoriete pasta
2 eetlepels olie - koolzaad
0,15 kg kwaliteit ham
1/2 kg bloemkool
3 stuks eieren
witte peper - gemalen
0,5 theelepel gedroogde basilicum
1 eetlepel kruiden - voor steak
olie - bijvoorbeeld koolzaad
0,15 kg kwaliteit kaas - hard
1 stuks keukenui
Kookinstructies
Gekocht kwaliteitskaas (ook Edam is voldoende) raspen we. In de blender mixen we de ui. Op een snijplank snijden we de ham. (of in de blender)
We bereiden twee potten voor met een beetje zout en water.
In de ene koken we de pasta en in de andere de broccoli.
De gekookte pasta doen we in een kom en besprenkelen met koolzaadolie.
In een mok gieten we halfvolle melk en breken de eieren erin. We kruiden met peper. Met een garde mengen we alles door elkaar.
In de pan doen we de ui met een beetje olie. We bakken dit samen met de ham en verplaatsen het naar de pot met broccoli. We voegen gedroogde basilicum toe. Naar smaak meer zout toevoegen. We strooien kruiden voor steaks erbij. Roeren.
We verwarmen de oven voor. De bodem van de ovenschaal vetten we in. We doen de pasta en broccoli met ham erin. Mixen en gieten het geslagen ei met melk eroverheen.
We zetten het in de oven. Na tien minuten leggen we de kaas bovenop. Zodra de kaas gesmolten is, is het gerecht klaar.
Serveer als lichte lunch. Eet smakelijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde pasta met ham en broccoli
Ovengerecht met pasta, ham en broccoli is een snel en smakelijk gerecht, ideaal voor het hele gezin. De pasta wordt eerst al dente gekookt en vervolgens gemengd met stukjes ham en verse broccoli. Voor een romige textuur wordt het mengsel gebakken in een room- of kaassaus. Het gerecht is rijk aan eiwitten en vezels dankzij de ham en broccoli, wat het gezond en vullend maakt. De bovenkant wordt goudbruin gebakken, wat een knapperige textuur geeft. Deze variant van ovengerecht met pasta is eenvoudig te bereiden en combineert succesvol de smaken van groenten en vlees.