Gestoofde kool met aardappelen

Zorgkool snijden we in dunne reepjes, doen dit in een diepe pan en gieten water erbij, zodat het water ongeveer tot de helft van de kool komt. We voegen toe aan...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kropkool
4 aardappelen
gemalen koriander
zout
gemalen komijn
2 teentjes knoflook - geperst
2 kleine uien - fijngehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels bloem
water
Kookinstructies
Was de kool grondig en snijd deze in dunne reepjes. Doe de kool vervolgens in een diepe pan, voeg water toe zodat het ongeveer tot de helft van de kool komt. Voeg dan in blokjes gesneden, geschild aardappelen toe, voeg zout en komijn toe, strooi koriander erbij en laat het koken.
Bak in olie de fijngehakte ui, roer de geperste knoflook en bloem erdoor, waardoor je een fijne roux creëert, die je al roerend toevoegt aan de goed gekookte kool en aardappelen.
Ik serveerde gebraden kippendijen verpakt in spek.
Wat u nog niet wist over dit recept Gestoofde kool met aardappelen
Gestoomde kool met aardappelen is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat uitblinkt in zijn eenvoud en voedzaamheid. Kool is rijk aan vitaminen en mineralen, terwijl aardappelen energie en volle smaak geven. De bereiding is eenvoudig - we snijden de kool, stoven het met ui en specerijen, en serveren het met gekookte aardappelen. Dit gerecht is populair niet alleen in de wintermaanden, maar ook als heerlijke bijgerecht bij vlees. De smaak is mild en verfrissend, wat het een ideale keuze maakt voor gezonde voeding.