Iets als "lečo"

Verhit de olie en fruit de komijn, voeg daarna de in blokjes gesneden ui toe en bak deze goudbruin. Voeg vervolgens de gesneden courgette en paprika aan het mengsel toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Willekeurig aantal
courgettes (jonge hele, grotere uithollen)
paprika's
tomaten
1 ui
reuzel of olie
kwaliteitsworst
zout, gemalen peper
hele of gemalen komijn
2 teentjes knoflook
selderijgroen
3 eieren
Malitas pasta
Kookinstructies
Verhit de komijn in het vet, voeg dan de gesneden ui toe en bak deze goudbruin. Voeg vervolgens de gesneden courgette, paprika, zout toe en laat het onder een deksel stoven. Na een tijdje voegen we de gesneden tomaten en de rookworst toe.
Wanneer de groenten gedeeltelijk zacht zijn, voegen we een geschikte hoeveelheid rauwe pasta toe aan het vrijgekomen sap en laten we het op een laag vuur sudderen, totdat de pasta zacht is. Indien nodig voegen we een beetje water toe. Ten slotte roeren we de gesneden selderij door het geheel.
Voeg drie geklutste eieren toe aan het geheel en laat ze stollen. Kruid met peper en knoflook, die we met zout hebben geplet. Kook de groenten slechts kort, zodat ze knapperig blijven.
Wat u nog niet wist over dit recept Iets als "lečo"
Iets als ratatouille is een traditioneel gerecht dat wordt bereid met verse groenten, meestal met paprika, tomaten en uien. Het kan worden verrijkt met worst of eieren, wat het gerecht een rijkere smaak en voedingswaarde geeft. Dit gerecht is populair in veel landen van Midden-Europa en is een ideaal gerecht voor de zomer dankzij het gebruik van seizoensgebonden groenten. Ratatouille is eenvoudig te bereiden en is uitstekend als hoofdgerecht of bijgerecht. Je kunt het genieten met vers brood of rijst.