Geroosterde krokante aardappelen met kaas
Geroosterde aardappelen zijn een geweldige aanvulling op vleesgerechten, maar ze smaken ook heerlijk op zichzelf. Je kunt ze genieten met tartaarsaus of een zelfgemaakte dip.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
5 middelgrote aardappelen
1 ei
2 eetlepels melk
1 theelepel mosterd
1 geperst teentje knoflook
gemalen peper
1 snufje zout
olie
Voor het paneren
paneermeel
geraspte edammer (dezelfde hoeveelheid als paneermeel)
theelepel zoete paprika
tijm
rozemarijn
Kookinstructies
Rauwe aardappelen schillen en in plakjes van een halve centimeter snijden. Eieren grondig kloppen met melk, de mosterd, knoflook en kruiden (peper en zout) toevoegen. Paneermeel mengen met kaas, paprika en kruiden.
De oven voorverwarmen op 200°C. Aardappelschijfjes in het ei dopen en vervolgens in het paneermeel paneren. Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen, die met olie is ingesmeerd.
De in aluminiumfolie verpakte aardappelen naast elkaar plaatsen en voorzichtig met olie besprenkelen. 10 minuten onder aluminiumfolie bakken, vervolgens ontbloten en nog eens 20-25 minuten bakken tot ze knapperig zijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterde krokante aardappelen met kaas
Geroosterde knapperige aardappelen met kaas zijn een heerlijk gerecht dat je zult verliefden. De aardappelen worden goudbruin gebakken en krijgen zo een knapperige textuur die perfect samengaat met gesmolten kaas. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht bij steaks of als een op zichzelf staande maaltijd met een verse salade. Door het toevoegen van kruiden en specerijen kan een nog krachtiger smaak worden bereikt. Geniet van deze eenvoudige en smakelijke delicatesse rechtstreeks uit de oven!
Tomas Rohlena