Gebakken patisson

Ongemerkte “vliegende schotels” in onze tuinen zijn een geweldige en smakelijke grondstof voor in de keuken, die belangrijke gezondheidsvoordelen heeft.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 patisson
bloem (naar behoefte)
1-2 eieren
paneermeel (naar behoefte)
zout
Kookinstructies
Snij de patisson in dunne plakjes, schil ze en bestrooi ze met zout. Leg ze op een vergiet en laat ze staan om overtollig water kwijt te raken. We kunnen ze zo gerust een half uur laten staan.
Verpak vervolgens elk plakje in een driedubbele coating en bak ze in hete olie totdat ze een gouden kleur krijgen.
Na het bakken leg je ze op een papieren servet om overtollig vet af te laten druipen. Het is het beste om ze met aardappelen te serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Gebakken patisson
Gefrituurde patisson is een populair gerecht dat kan zorgen voor een geweldige smaakervaring. Dit groentegerecht wordt bereid van jonge patissons, die in plakken worden gesneden, in paneermeel worden gepaneerd en vervolgens in een pan met hete olie worden gebakken. Het resultaat is een smaakvol, krokant en goudbruin gerecht, ideaal als voorgerecht of als zelfstandig gerecht. Gefrituurde patisson past uitstekend bij een verse dip, zoals een yoghurtdip of knoflookdip, en is populair bij zowel volwassenen als kinderen.