Aardappelen ovenschotel met broccoli
Schil de aardappelen, spoel ze goed af en snijd ze in stukjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en was deze ook. Meng een snufje zout door de room en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg aardappelen
1 stronk broccoli
0,5 l havermelk
zout
gemalen zoete paprika
harde kaas
Kookinstructies
Schil de aardappels, was ze goed en snijd ze in stukjes. Maak de broccoli in kleine roosjes en was ook deze. Voeg een beetje zout en gemalen zoete paprika toe aan de room en meng alles goed door elkaar. Rasp de harde kaas.
In een schaal mengen we de stukjes aardappel en broccoli, daarna verplaatsen we het naar een ovenschaal en gieten de room eroverheen.
Plaats in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Bak totdat de aardappels en broccoli zacht zijn, en controleer ze ongeveer elke 30 minuten.
Voeg aan het eind de geraspte kaas toe en meng alles goed door elkaar.
Laat het nog ongeveer 15 minuten bakken.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelen ovenschotel met broccoli
Aardappelen gebakken met broccoli zijn een heerlijk en voedzaam gerecht, ideaal voor alle liefhebbers van gezond eten. Dit gerecht combineert krokante aardappelen met voedzame broccoli, die kan worden verrijkt met verschillende kazen en kruiden. De bereiding is eenvoudig: de aardappelen worden gekookt, in stukjes gesneden en gemengd met gestoomde broccoli, daarna wordt alles in de oven gebakken. Het resultaat is een smakelijk en vullend gerecht dat het hele gezin zal plezieren en perfect als bijgerecht bij vlees.
Tomas Rohlena