Haarige knoedels met zuurkool en gerookt vlees

Aardappelknoedels, bekend als harige, behoren tot de traditionele Tsjechische gerechten. Ze passen perfect bij zuurkool, gerookt vlees en zijn bestrooid met...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
400 g rauwe aardappelen
400 g gekookte aardappelen
2 eieren
2 grotere uien
griesmeel (naar behoefte)
majoraan
zout
1 teentje knoflook
zuurkool
gemalen komijn
gerookt vlees
Kookinstructies
Schil de aardappelen, rasp ze en laat ze uitlekken in een vergiet.
Schil de gekookte aardappelen en rasp ze, meng ze vervolgens met de rauwe aardappelen, voeg eieren, komijn, geperste knoflook, majoraan en zout toe.
Voeg bloem toe en kneed tot een stevige massa.
Vorm de knoedels met behulp van twee lepels die we van tevoren in water dopen, zodat het deeg niet plakt, en kook ze vervolgens 12 minuten in gezouten water.
Ondertussen schrapen we de ui, snijden deze in kleine stukjes en bakken een deel lichtjes in hete olie in een pan totdat het goudbruin is.
Voeg de zuurkool toe, voeg komijn en een beetje water toe, en kook gedurende 30 minuten.
Bak de tweede helft van de ui in de pan en serveer met gerookt vlees op een bord.
Wat u nog niet wist over dit recept Haarige knoedels met zuurkool en gerookt vlees
Hartige knoedels met zuurkool en gerookt vlees zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat de smaakpapillen van vele liefhebbers van huisgemaakte gerechten zal plezieren. Deze knoedels, gemaakt van aardappeldeeg, hebben een kenmerkende luchtige textuur en worden meestal geserveerd met zuurkool en stukken gerookt vlees. De combinatie van de delicate smaak van de knoedels met de zure zuurkool en het zoute gerookte vlees creëert een perfecte harmonie van smaken. Dit gerecht is vooral populair in de koudere maanden, wanneer het niet alleen het lichaam, maar ook de ziel verwarmt.