Gevulde courgette met champignons en groenten

Courgettes in de lengte halveren en met een lepel het vruchtvlees verwijderen. In een ovenschaal of braadslee met olijfolie invetten plaatsen, zouten en peperen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 middelgrote courgettes
1 ui
2 tomaten
1 rode paprika
300 g champignons
100 g blauwschimmelkaas (cheddar of andere aromatische kaas)
3 eieren
2 theelepels Italiaanse kruidenmix
1/2 theelepel zoete paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie
zout, peper
50 ml water
Kookinstructies
Courgettes halveren we in de lengte en verwijderen het binnenste met een lepel. Vervolgens plaatsen we ze in een ingevette ovenschaal met olijfolie, en kruiden we ze met zout en peper.
In olijfolie fruiten we de ui, daarna voegen we grotere stukken champignons toe en roerbakken we ze een tijdje samen. Vervolgens mengen we de in stukjes gesneden binnenkanten van de courgettes, tomaten en paprika's in blokjes erdoor. We laten het een tijdje sudderen, voegen Italiaanse kruiden, zoete paprikapoeder en zout toe. Tot slot gieten we de losgeklopte eieren erbij en laten we het nog een tijdje koken.
We vullen het mengsel in de uitgeholde courgettes en strooien er geraspte blauwaderkaas over, eventueel cheddar of een andere kaas met een uitgesproken smaak. We bakken het met deksel in de ovenschaal ongeveer 30 minuten op 200 graden Celsius, lichtjes vochtig gehouden met water (het beste op het hete luchtprogramma), en daarna laten we het nog 5 minuten onbedekt gratineren onder de grill, totdat ze kleur krijgen.
Als iemand vlees verkiest, kan hij/zij worst of salami aan het gerecht toevoegen. Op deze manier kunnen ook de champignons worden vervangen voor degenen die geen paddenstoelen lusten, wat ik ook heb uitgeprobeerd.
Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde courgette met champignons en groenten
Gegratineerde courgette met champignons en groenten is een heerlijk en gezond gerecht dat alle groentenliefhebbers zal bekoren. Courgette, rijk aan vitamines en mineralen, combineert uitstekend met delicate champignons en kleurrijke groenten zoals paprika's en tomaten. Het gerecht is verrijkt met geurige kruiden en specerijen die een uitgesproken smaak geven. Het bakken creëert een krokante laag aan de bovenkant en behoudt de sappigheid van de ingrediënten aan de binnenkant. Dit gerecht is ideaal als hoofdgerecht of bijgerecht en is ook perfect voor vegetariërs en veganisten.