Bloemkool au gratin met ham

Bloemkool snijden we in kleine roosjes en koken we in gezouten water. In een ingevette ovenschaal doen we de helft van de bloemkool en bestrooien we deze met fijngehakt...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Bloemkool
20 dkg ham
boter
1/4 l room
2 eieren
lepel paneermeel
zout
Kookinstructies
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in gezouten water.
Doe de helft van de bloemkool in een ingevette ovenschaal, strooi er fijngehakte ham over, voeg dan de rest van de bloemkool toe, druk alles lichtjes aan en giet de room eroverheen, die we hebben geklopt met de eieren en zout.
Bak de paneermeel in boter en strooi het over het gerecht. Bak daarna in de oven op middelhooge temperatuur.
Wat u nog niet wist over dit recept Bloemkool au gratin met ham
Bloemkool ovengedroogd met ham is een heerlijke en voedzame schotel die het hele gezin zal plezieren. Dit recept combineert de zachtheid van bloemkool met de smaak van zoute ham en romige béchamelsaus. De bloemkool wordt eerst gekookt tot hij zacht is, vervolgens gemengd met in blokjes gesneden ham en overgoten met een kaas-béchamelsaus, wat een rijke smaak toevoegt. Tijdens het bakken ontstaat er een goudbruine knapperige korst. Het kan als hoofdgerecht of als bijgerecht worden geserveerd. Het is een ideale keuze voor liefhebbers van eenvoudige en smakelijke huisgemaakte gerechten.