Aardappelcroquettes met kaas

Gekookte aardappelen schillen we en, terwijl ze nog warm zijn, raspen we ze. We voegen zout, eieren, bloem, warme melk en kaas toe en mengen alles goed door. We vormen kroketten die…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
6-8 gekookte aardappelen
10 dkg bloem
2 eieren
1/2 kopje melk
10 dkg geraspte kaas
zout
vet om in te bakken
Kookinstructies
Gekookte aardappelen schillen we en raspen ze terwijl ze nog warm zijn. We voegen zout toe en voegen eieren, meel, warme melk en kaas toe, die we grondig mengen.
We bereiden kroketten voor, die we bakken in hete olie.
We kunnen ze serveren als bijgerecht, bijvoorbeeld als kleine kroketten, of als hoofdgerecht met spinazie en een groentesalade in de vorm van grote kroketten. In plaats van kaas kunnen we ook salami gebruiken voor de afwisseling. Als het deeg plakt tijdens het vormen, bestrooien we het met meel.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelcroquettes met kaas
Aardappelcroquettes met kaas zijn een uitstekende lekkernij die zachte aardappelpuree met gesmolten kaas binnenin verbindt. Deze krokante stukjes worden vaak geserveerd als bijgerecht of als zelfstandig gerecht, ideaal voor feesten of als snelle snack. Croquettes worden gemaakt van gekookte aardappelen die worden gemengd met kruiden en kaas, daarna worden ze in paneermeel gewenteld en goudbruin gebakken. De smaak van aardappelen en kaas complementariseert elkaar perfect, wat ze tot een populaire keuze maakt onder zowel kinderen als volwassenen.