Aardappelgratin

Aardappelgratin
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Aardappelen koken we in de schil, laten ze iets afkoelen, daarna schillen we ze en stampen ze. Aan de aardappelen voegen we in blokjes gesneden ham, 100 ml room, peper en…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

800 g aardappelen
150 ml room
200 g ham
100 g harde kaas
2 eieren
4 eetlepels gehakte kruiden (tijm, salie, basilicum... naar smaak)
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel boter
witte peper
zout

Kookinstructies

Kook de aardappelen met schil, laat ze een beetje afkoelen, schil ze dan en stamp ze.

Voeg de in blokjes gesneden ham, 100 ml room, kruiden en zout toe aan de aardappelen. Tot slot mengen we de geraspte kaas erdoor.

Doe de aardappelen in een vette ovenschaal.

Klop de eieren met 50 ml room en kruiden en giet dit over de aardappelen.

Bestrooi de bovenkant met paneermeel en stukjes boter.

Plaats in een voorverwarmde oven op 200°C en bak ongeveer 20-30 minuten, totdat het een gouden kleur krijgt.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelgratin

Aardappelgratin is een populaire Tsjechische maaltijd, die wordt bereid met gekookte aardappelen, melk en eieren. Dit gerecht is een uitstekende keuze voor gezinslunches, omdat het vullend en smakelijk is. De gratin wordt vaak verrijkt met extra ingrediënten, zoals gebakken uien, spek of kaas, wat het een extra smaakdimensie geeft. Het wordt in de oven gebakken tot het een gouden korst heeft. Het wordt warm geserveerd, waardoor het een ideaal gerecht voor de winter is. Aardappelgratin verzadigt niet alleen, maar verblijdt ook de smaakpapillen van vele generaties.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (41 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Groente
Tag: koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, slowaaks, aardappelgerechten, gebraden, kruiden, uit één ovenschaal

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappelgratin.

Reactie toevoegen