Ovengebakken aardappelen met broccoli en kipfilet

Gepofte aardappelen behoren tot de populaire gerechten die gastvrouwen vaak kiezen wanneer ze geen tijd of zin hebben om lang met de voorbereiding van het eten bezig te zijn. Aardappelen met...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1,5 kg aardappelen
500 g kipfilet
2 broccolis (vers of diepvries)
1 lente-uit
knoflook
olie
blue cheese
1 bekertje 30% room
een beetje sojasaus
grillkruiden
zout
harde kaas (naar smaak)
Kookinstructies
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakken en kook ze vijf minuten in gezouten water. Giet ze daarna af.
Snijd de verse broccoli in kleine roosjes, doe ze in kokend gezouten water en kook ze ongeveer 3 minuten. (Diepvriesbroccoli kook je 5 minuten.)
Snijd de kipfilets in dikkere stukken. Doe ze in een kom, besprenkel met olie, strooi er grillkruiden over en voeg een beetje sojasaus toe.
Voeg de gesneden lente-uitjes en knoflook toe aan de pan, meng alles door elkaar en bak kort in verhit olie.
Vet eerst de ovenschotel in met olie. Leg vervolgens geleidelijk alle voorbereide ingrediënten in de braadpan. Begin met de aardappelen, die je zout en een deel van de geraspte blauwschimmelkaas strooit. Daarop leg je een laag van de voorgekookte broccoli, die je weer met blauwschimmelkaas bestrooit. Voeg tenslotte het kipmengsel toe. Giet alles over met room.
Plaats in een voorverwarmde oven op 200 °C en bak gedurende 30-40 minuten. Aan het einde van het bakken kun je kaas toevoegen en nog even laten doorbakken.
Wat u nog niet wist over dit recept Ovengebakken aardappelen met broccoli en kipfilet
Aardappelschotel met broccoli en kip is een smakelijk en uitgebalanceerd gerecht dat het hele gezin zal plezieren. De eenvoudige voorbereiding bestaat uit het lagen van gesneden aardappelen, stukjes kip en verse broccoli. Het mengsel wordt overgoten met een romige saus en bestrooid met kaas, wat het gerecht een heerlijke romige smaak geeft. Na het gratineren in de oven komen alle smaken perfect samen en het resultaat is een vullend en gezond bord, ideaal voor de lunch of het diner. Dit gerecht is ook een geweldige keuze om restjes kip of groente te gebruiken.