Courgettevulling

Met het zomerseizoen komt ook de tijd voor de oogst van courgettes, die op verschillende manieren in de keuken kunnen worden gebruikt. Courgettevulling met gerookt vlees is smaakrijk en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 middelgrote courgettes
150 g harde kaas
1 verse puntpaprika
150 g gerookt vlees
lente-uien
1 zure room
4 eieren
groentekruiden
zout
gemalen peper
knoflook
bloem naar behoefte
1 zakje bakpoeder
100 g ontbijtspek
een beetje reuzel
Kookinstructies
Snijden de courgette in grove stukken en persen het overtollige water eruit.
Snijden de kaas in grove stukken. Fijngehakte paprika met spek en lente-ui. Snijden het spek in kleine stukjes.
Meng de courgette, kaas, paprika, rookvlees en lente-ui.
Meng de room met de eidooiers en groenten kruiden. Voeg toe aan het mengsel, zout, peper en eventueel geperste knoflook.
Verdik met bloem gemengd met bakpoeder. Voeg als laatste voorzichtig het eiwit schuim toe.
Vet de ovenschaal in met vet. Verdeeld het voorbereide mengsel gelijkmatig en bestrooi bovenop met spek.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak ongeveer 30 minuten.
Wanneer de vulling aan de bovenkant gebakken is, vet het in met vet voor een mooie kleur.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgettevulling
Courgettevulling is een heerlijke schotel die verse courgette combineert met een zachte pastabodem. Deze zeer voedzame mix is verrijkt met kruiden zoals peterselie en oregano, die het gerecht een frisse smaak geven. Voor de bereiding worden vaak ook eieren en kaas gebruikt, wat de vulling een romige textuur geeft. Courgettevulling is ideaal als hoofdgerecht of bijgerecht en is vooral populair in de zomermaanden, wanneer courgette vers en smakelijk is. Het is een eenvoudig en gezond gerecht dat het hele gezin zal plezieren.