Courgette-aardappelpannenkoeken

Courgette behoort tot de groenten die in de zomer overvloedig vrucht dragen, en daarom kunnen we het gebruiken in verschillende gerechten. Tot de populaire recepten met courgette behoren...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 grote courgettes (ongeveer 700 g)
2 eieren
100 g bloem
2 teentjes knoflook
1 theelepel marjolein
1 theelepel oregano
1 snufje chili
1 snufje gemalen peper
1 theelepel zout
olie om te bakken
Kookinstructies
Rasp de courgettes fijn.
Zout ze en laat ze 10-15 minuten staan, zodat de courgette water vrijlaat. Giet daarna het overtollige water af.
Meng de eieren, knoflook, bloem en kruiden door de courgette en meng alles goed door elkaar. Het moet een dikkere consistentie hebben.
Verhit olie in de pan en maak een platte cake als proef. Als deze goed op smaak is, bak dan de platte cakes aan beide zijden goudbruin.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgette-aardappelpannenkoeken
Courgette-aardappelkoekjes zijn een heerlijk gerecht dat de smaken van aardappelen en courgettes verbindt. Dit gerecht is vooral populair in de zomermaanden, wanneer courgettes in het seizoen zijn. Aardappelkoekjes worden meestal bereid van geraspte aardappelen en courgettes, die worden gemengd met bloem, eieren en kruiden. Ze worden in de pan gebakken tot ze goudbruin zijn en geserveerd als bijgerecht of lichte hoofdmaaltijd. U kunt ze serveren met zure room, yoghurt of een verse kruidendip, wat hun uitgesproken smaak nog verder benadrukt. Deze specialiteit is populair bij zowel kinderen als volwassenen.