Gistepasta

Gistepasta
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

De gepelde ui fijnhakken en in een verhitte pan met olie goudbruin bakken. Daar voegen we verkruimeld gist en mosterd aan toe, terwijl we voortdurend roeren. In een kom breken we een ei, voegen zout en peper toe en klutsen het.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 stuk uien
1 eetlepel volledige mosterd
3 stuks eieren
1 stuk gist
zout, peper
naar behoefte olie om in te braden
ter garnering bieslook

Kookinstructies

Zodra alles in de pan samenkomt, voegen we het geklutste ei toe. We blijven voortdurend roeren totdat de spread stolt.

De spread smeren we warm op vers brood. We kunnen het garneren met gehakte bieslook.

Wat u nog niet wist over dit recept Gistepasta

Gistspread is een populaire Tsjechische lekkernij die gemaakt wordt van gist. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook zeer gezond, vol met vitamines uit de B-groep en eiwitten. De bereiding is eenvoudig: de gist wordt opgelost in boter, er wordt een ei, zout en kruiden toegevoegd. Het resulterende mengsel kan worden bestrooid met gehakte bieslook of peterselie. De spread is perfect voor op vers brood of een broodje, ideaal voor ontbijt of een lichte avondmaaltijd. Door zijn eenvoud en voedingswaarden is deze spread erg populair in Tsjechische huishoudens.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Spread, Vegetarisch
Štítky: Tsjechische keuken, smeersel, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gistepasta.

Reactie toevoegen