Gistepasta
De gepelde ui fijnhakken en in een verhitte pan met olie goudbruin bakken. Daar voegen we verkruimeld gist en mosterd aan toe, terwijl we voortdurend roeren. In een kom breken we een ei, voegen zout en peper toe en klutsen het.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk uien
1 eetlepel volledige mosterd
3 stuks eieren
1 stuk gist
zout, peper
naar behoefte olie om in te braden
ter garnering bieslook
Kookinstructies
Zodra alles in de pan samenkomt, voegen we het geklutste ei toe. We blijven voortdurend roeren totdat de spread stolt.
De spread smeren we warm op vers brood. We kunnen het garneren met gehakte bieslook.
Wat u nog niet wist over dit recept Gistepasta
Gistspread is een populaire Tsjechische lekkernij die gemaakt wordt van gist. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook zeer gezond, vol met vitamines uit de B-groep en eiwitten. De bereiding is eenvoudig: de gist wordt opgelost in boter, er wordt een ei, zout en kruiden toegevoegd. Het resulterende mengsel kan worden bestrooid met gehakte bieslook of peterselie. De spread is perfect voor op vers brood of een broodje, ideaal voor ontbijt of een lichte avondmaaltijd. Door zijn eenvoud en voedingswaarden is deze spread erg populair in Tsjechische huishoudens.