Bietenspread - voor op toast

Bietenspread - voor op toast
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Eerst bereiden we de geroosterde rode biet voor. Goed gewassen en ongeschilde knollen wikkelen we afzonderlijk in aluminiumfolie en we roosteren ze ongeveer 60 tot 80 minuten. Het is ideaal als we…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g gebakken rode biet
4 stuks hardgekookt ei
zout
peper
120 - 150 g zure room
mosterd

Kookinstructies

Eerst roosteren we de rode biet. Gewassen bollen wikkelen we afzonderlijk in aluminiumfolie en roosteren we ongeveer 60 - 80 minuten. Het is het beste om het tegelijkertijd met het vlees in een andere braadpan te roosteren. (Het is handig om meerdere stuks te roosteren, omdat ze in de koelkast enkele dagen meegaan en gebruikt kunnen worden voor salades en dergelijke.)

Gekookte eieren en afgekoelde, geschild biet raspen we met een rasp met een druppelvorm.

Breng op smaak met zout en peper, voeg mosterd naar eigen smaak toe en meng met room. Laat het daarna in de koelte staan.

Wat u nog niet wist over dit recept Bietenspread - voor op toast

Dip van geroosterde rode biet is een heerlijke vegetarische schotel die elke ontbijt of snack verrijkt. Deze gezonde traktatie, gemaakt van zacht geroosterde biet, knoflook en kwark, is perfect als dip op knapperig toast. De verfijnde, maar krachtige smaak zal niet alleen groenteliefhebbers verblijden, maar ook diegenen die op zoek zijn naar een alternatief voor traditionele vlees dips. Bovendien is rode biet rijk aan vitaminen en mineralen, wat dit gerecht niet alleen een geweldige smaak, maar ook voedingswaarde geeft.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (40 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Spread
Tag: snack, koken, eenvoudig, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, groente, gezond, gebraden, verspreidt zich, ei

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bietenspread - voor op toast.

Reactie toevoegen