Vegetarische aardappelburgers

Burgers worden meestal geassocieerd met vlees, maar in dit recept wordt hun vegetarische variant gepresenteerd. Deze wordt bereid met gekookte en geprakte aardappelen met...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g aardappelen
zout
versgemalen peper
1 ui
1 eetlepel olie
1 wortel
knoflook (naar smaak)
uienschotels
1 ei
100 g kaas (Gouda)
3 eetlepels Solamyl zetmeel
reuzel om in te bakken (of olie)
Kookinstructies
Gewassen, geschilde en in stukken gesneden aardappelen koken we in gezouten water. Na het afgieten doen we ze in een kom en stampen we ze grondig met een stamper.
In een verhitte pan gieten we een lepel olie en fruiten we fijn gesnipperde ui, geraspte wortel en voegen we als laatste gehakte knoflook toe.
De groenten (we kunnen ook rauwe gebruiken) doen we in de kom met aardappelen, voegen we fijn geraspte kaas toe en breken we een ei. Daarna strooien we 2 eetlepels zetmeel erbij, voegen we zout en peper toe en voegen we gehakte bieslook toe. We mengen alles goed door elkaar.
In de pan verhitten we olie of reuzel en vormen met natte handen ballen, die we vervolgens met de handpalm plat drukken, paneren in Solamyl en aan beide zijden bakken. We serveren met een salade naar keuze.
Wat u nog niet wist over dit recept Vegetarische aardappelburgers
Vegetarische aardappelkroketten zijn een heerlijk gerecht dat alle groenteliefhebbers zal bekoren. Ze worden bereid met gekookte aardappelen, paneermeel en verse kruiden, wat zorgt voor een uitstekende smaak en aroma. Deze kroketten zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar ook voedzaam en gezond. Ideaal als hoofdgerecht of als bijgerecht, ze passen perfect bij een verse salade of yoghurtdip. Probeer ze en ontdek hoe de echte vegetarische variant van klassieke vleesburgers smaakt!