Geroosterde knolselderij met wortel

Groenten die we hebben voorverwarmd, snijden we in dunne plakjes en voegen we een beetje zout toe, eventueel ook komijn. Vervolgens vullen we de voorbereide ovenschaal. We zouten de room en de melk,…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 knollen raap
700 g wortelen
1 bekertje slagroom
3 eetlepels melk
zout
witte peper
snufje komijn
nootmuskaat
2 cm boter
bosje verse tijm
Kookinstructies
Gewassen groenten snijden we in dunne stukken, licht zouten we en als we willen, voegen we komijn toe, en dan plaatsen we het in een ovenschaal.
Melk en room op smaak brengen met zout, peper en ongeveer een halve theelepel geraspte nootmuskaat of de bloem ervan toevoegen.
We gieten de groenten erover, bestrooien met stukjes boter en bakken onbedekt ongeveer een half uur op een temperatuur van rond de 170 graden.
Ten slotte bestrooien we met verwijderde tijm, drukken het voorzichtig met een lepel in de room en mengen voorzichtig – eerder de room met een lepel overgieten en verder bakken.
Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterde knolselderij met wortel
Geroosterde knolselderij met wortel is een uitstekend gerecht dat eenvoud en heerlijke smaak combineert. Knolselderij, ook bekend als knolraap, is perfect om te roosteren, omdat zijn smaak mooi tot ontwikkeling komt met warmte. Samen met wortel, die het gerecht zoetheid en kleur biedt, creëert het een harmonieuze combinatie. Dit recept is ideaal als bijgerecht bij vlees of als lichte vegetarische maaltijd. Het roosteren benadrukt de natuurlijke smaak van de groenten en geeft ze een knapperige textuur. Bovendien is dit gerecht gezond en rijk aan vitamines.