Bloemkool en aardappelen gratineren met Camembert

Bloemkool kan op veel verschillende manieren worden bereid. We kunnen het bijvoorbeeld gratineren met aardappelen, kaas, ham en ui, overgieten met een mengsel van eieren en room en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kleine bloemkool
4-5 aardappelen
1 camembert
1 rode ui
100 g ham (of Engelse spek)
150 ml room 12%
1 ei
stukje boter
geraspte kaas om te bestrooien
gemalen komijn
zout
gemalen peper
1 snufje favoriete specerij (specerij voor gegrilde groenten)
Kookinstructies
Aardappelen en bloemkool schillen en in ongeveer gelijke stukken snijden.
Beide ingrediënten in gezouten water koken gedurende ongeveer 7-8 minuten en vervolgens laten uitlekken. De bouillon bewaren voor soep.
Een ovenschaal met boter invetten en kaas en ham in stukjes snijden. Alles in de ovenschaal doen, gesneden ui en kruiden toevoegen. Alles goed door elkaar mengen.
In een kom eieren met room kloppen en het mengsel in de ovenschaal gieten.
Ongeveer 10-15 minuten zonder afdekking bakken en aan het einde met kaas bestrooien. Vervolgens goudbruin gratineren en direct serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Bloemkool en aardappelen gratineren met Camembert
Bloemkool en aardappelen gegratineerd met Camembert is een heerlijk en vullend gerecht dat elke kaasliefhebber zal verheugen. Deze combinatie van zachte bloemkool en romige aardappelen vormt de perfecte basis voor de romige vulling. Camembert smelt mooi tijdens het bakken en geeft het gerecht een rijke smaak en romige textuur. Gegratineerd onder een goudbruine korst is het een uitstekende keuze als hoofdgerecht of bijgerecht, ideaal voor familiediners of feestelijke gelegenheden. Het verrijkt uw tafel met een voortreffelijke bereiding van groenten en kaas.