Boerenkoolgoulash

Boerenkoolgoulash
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 6

Probeer deze snellere variant van goulash, die alle liefhebbers van vleeswaren zullen waarderen. Deze goulash, boordevol kabanos en aardappelen, zal je heerlijk vullen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g kabanos
1 kg aardappelen
3 uien
3 eetlepels zoete paprikapoeder
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel bloem
100 g olie
3 teentjes knoflook
peper
zout
majoraan

Kookinstructies

We schillen de ui en knoflook en snijden ze in kleine stukjes.

We schillen de aardappelen en snijden ze in blokjes.

De kabanos kan van de huid worden ontdaan, we snijden hem in de lengterichting en in halve maantjes.

In olie fruiten we de ui en knoflook, daarna voegen we de aardappelen, specerijen, zout toe en bakken we het even. Vervolgens voegen we water toe en koken we tot ze bijna zacht zijn.

We mengen de bloem met een kleine hoeveelheid water en gieten deze al roerend bij de bijna zachte aardappelen. Zodra het mengsel begint te borrelen, voegen we de gesneden worst toe en koken we het grondig.

Voor het serveren van de worstgoulash is het goed om te proeven en eventueel de smaak aan te passen. We kunnen het serveren met brood, maar het is ook vullend zonder.

Wat u nog niet wist over dit recept Boerenkoolgoulash

Boerenkool-goulash is een populair Tsjechisch gerecht dat traditioneel goulash combineert met worstjes. Dit gerecht ontstond als een eenvoudig en snel gerecht, ideaal voor buiten grillen of kamperen. De basis ingrediënten zijn worstjes, uien, paprika en aardappelen, gekookt in een aromatische gekruide bouillon. Boerenkool-goulash is vullend en smaakvol, vaak geserveerd met brood of gebak. Het is populair niet alleen onder toeristen, maar ook onder de lokale bevolking, die er graag van genieten tijdens de herfst- en wintermaanden op verschillende festivals en markten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (45 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Groente
Tag: koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, slowaaks, aardappelgerechten, winterrecepten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Boerenkoolgoulash.

Reactie toevoegen