Boerenkoolgoulash

Probeer deze snellere variant van goulash, die alle liefhebbers van vleeswaren zullen waarderen. Deze goulash, boordevol kabanos en aardappelen, zal je heerlijk vullen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g kabanos
1 kg aardappelen
3 uien
3 eetlepels zoete paprikapoeder
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel bloem
100 g olie
3 teentjes knoflook
peper
zout
majoraan
Kookinstructies
We schillen de ui en knoflook en snijden ze in kleine stukjes.
We schillen de aardappelen en snijden ze in blokjes.
De kabanos kan van de huid worden ontdaan, we snijden hem in de lengterichting en in halve maantjes.
In olie fruiten we de ui en knoflook, daarna voegen we de aardappelen, specerijen, zout toe en bakken we het even. Vervolgens voegen we water toe en koken we tot ze bijna zacht zijn.
We mengen de bloem met een kleine hoeveelheid water en gieten deze al roerend bij de bijna zachte aardappelen. Zodra het mengsel begint te borrelen, voegen we de gesneden worst toe en koken we het grondig.
Voor het serveren van de worstgoulash is het goed om te proeven en eventueel de smaak aan te passen. We kunnen het serveren met brood, maar het is ook vullend zonder.
Wat u nog niet wist over dit recept Boerenkoolgoulash
Boerenkool-goulash is een populair Tsjechisch gerecht dat traditioneel goulash combineert met worstjes. Dit gerecht ontstond als een eenvoudig en snel gerecht, ideaal voor buiten grillen of kamperen. De basis ingrediënten zijn worstjes, uien, paprika en aardappelen, gekookt in een aromatische gekruide bouillon. Boerenkool-goulash is vullend en smaakvol, vaak geserveerd met brood of gebak. Het is populair niet alleen onder toeristen, maar ook onder de lokale bevolking, die er graag van genieten tijdens de herfst- en wintermaanden op verschillende festivals en markten.