Gevulde courgettes met gehakt

Was de courgette goed en snijd deze vervolgens in de lengte doormidden. Lepel het vruchtvlees eruit. Meng het gehakt met zout, peper, gemalen komijn, eieren en fijngehakte ui.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 middelgrote courgette
500 g gemalen vlees
zout
peper
gemalen komijn
knoflook-grillkruiden
ui
2 eieren
spek
room
10 dkg harde kaas
ketchup
olie
Kookinstructies
Was de courgette, snijd hem in de lengte doormidden en hol de binnenkant eruit. Meng het gehakt met zout, peper, gemalen komijn, eieren, fijngehakte ui en spek. Voeg dan de eieren en een beetje bloem toe, zodat de vulling beter bij elkaar blijft.
Voeg vervolgens de in stukken gesneden binnenkant van de uitgeholde courgettes en de zaadjes toe en meng alles goed door. Bestrooi de courgettes met zout, besprenkel ze met grillkruiden en vul ze met het vleesmengsel. Zet ze vervolgens in een met olie ingevette ovenschaal.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 190°C. Na dertig minuten halen we ze eruit en bestrijken we de bovenkant met een mengsel van room, geraspte kaas en ketchup, daarna zetten we ze terug in de oven en bakken we nog 15 minuten. Serveer gekookte aardappelen of rijst als bijgerecht.
Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde courgettes met gehakt
Gegrilde courgettes gevuld met gehakt zijn een heerlijke en gezonde maaltijd die de lichtheid van courgette combineert met de krachtige smaak van vlees. De voorbereiding is eenvoudig; courgettes worden doormidden gesneden en uitgehold, waarna ze worden gevuld met een mengsel van gehakt, uien, knoflook en specerijen. Na het bakken in de oven krijgen de gerechten een gouden kleur en een aromatische geur. Dit gerecht is ideaal als hoofdmaaltijd die zowel familie als vrienden zal plezieren, en het is gemakkelijk aan te passen aan de smaak. U kunt het serveren met rijst of een frisse salade voor een perfecte ervaring.