Aardappelkoekjes met zuurkool

Aardappelpannenkoeken waren ooit een gerecht voor de armen, maar zijn vandaag de dag een delicatesse voor velen. Serveer met zuurkool en ingewreven met spek...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g zuurkool
200 g bloem
500 g gekookte aardappelen
100 g reuzel
zout
Kookinstructies
Gewassen aardappelen doen we in een pan met water en koken we tot ze zacht zijn, ongeveer 25 minuten. Na het koken gieten we het water af en laten de aardappelen afkoelen.
We drukken de kool goed aan en snijden het in kleine stukjes. We verwijderen de schil van de aardappelen en raspen ze.
We combineren de aardappelen met de kool en de bloem en maken een deeg.
Van het deeg maken we plakken die we aan beide kanten op een droge pan of kookplaat bakken. Na het bakken bestrijken we ze met vet.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelkoekjes met zuurkool
Aardappelkoekjes met zuurkool zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke liefhebber van smakelijke en vullende keuken blij zal maken. Deze koekjes worden bereid van geraspte aardappelen gemengd met bloem en zout, die in de pan goudbruin worden gebakken. Ze worden meestal geserveerd met zuurkool, die het gerecht een subtiele zuurheid en frisheid geeft. Aardappelkoekjes met zuurkool zijn een geweldige keuze, niet alleen voor de lunch, maar ook als een smakelijk diner dat warm maakt en verzadigt. Hun eenvoud en heerlijkheid maken ze een geliefd onderdeel van het Tsjechische culinaire erfgoed.