Aardappelkoekjes met gerookt vlees

We koken de aardappelen met schil en laten ze vervolgens afkoelen. We snijden het vlees in kleine blokjes en de ui fijn. In de pan, waarin we het vet hebben verwarmd, gaan we verder…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg aardappelen
260-300 g gerookt vlees
2 grotere gepelde uien
reuzel
3 teentjes knoflook
2 eieren
2 dooiers
zout
Voor het paneren
200 g bloem
3 eieren
150 g paneermeel
reuzel of olie om in te bakken
Kookinstructies
Kook de aardappelen in de schil en laat ze afkoelen. Snijd het vlees in kleine blokjes en hak de ui fijn.
Verhit in een pan met hete reuzel de ui, voeg daarna het gerookte vlees toe en bak alles samen goudbruin, laat het tenslotte afkoelen.
Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Voeg daarna de eieren, eidooiers, knoflook en de afgekoelde ui met vlees toe, en meng alles goed door elkaar. Op smaak brengen met zout en peper.
Laat het aardappelmengsel minstens 2 uur in de koelkast afkoelen. Vorm daarna met je handen burgers, haal ze door de bloem, het ei en de paneermeel, en bak ze aan beide kanten goudbruin.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelkoekjes met gerookt vlees
Aardappelburgers met gerookt vlees zijn een voortreffelijk gerecht dat traditionele smaken van de Tsjechische keuken combineert. Deze burgers worden gemaakt van geraspte aardappelen, die worden gemengd met fijn gerookt vlees, kruiden en ui. Gebakken tot een gouden kleur in de pan, bieden de burgers een knapperige korst en een smaakvolle vulling. Ze worden vaak geserveerd met cocktailsaus of zuurkool, wat het gerecht intenser maakt. Ze zijn populair niet alleen als hoofdgerecht, maar ook als smakelijke traktatie op grotere sociale evenementen.