Bloemkool schnitzels

Bloemkool koken we in zout water. Aan de warme bloemkool voegen we geraspte emmentaler, ham, eidooiers en gehakte peterselie toe en alles goed prakken. Ten slotte vouwen we het eiwit erdoor.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
bloemkool
harde kaas
peterselieblaadjes
in blokjes gesneden ham of gekookt gerookt vlees
3 eidooiers
eiwit schuim
snufje zout
paneermeel
Kookinstructies
Koolraap koken we in gezouten water. Aan de hete koolraap voegen we geraspte Emmentaler, ham, eidooiers en peterselie toe, en alles grondig prakken.
We mengen het eiwit met zout en verdikken het voorzichtig met paneermeel. Vervolgens scheppen we met een lepel het mengsel op en omhullen het voorzichtig met paneermeel.
We plaatsen het in de verhitten vetmix (reuzel, olie... naar smaak) en drukken het licht aan zodat er een dikkere schijf ontstaat. We frituren tot het goudbruin is.
Wat u nog niet wist over dit recept Bloemkool schnitzels
Bloemkool schnitzels zijn een populair gerecht dat de smaakpapillen niet alleen van vegetariërs plezier doet. De bereiding is eenvoudig - de bloemkool wordt eerst gaar gekookt, vervolgens gepureerd en gemengd met een ei en paneermeel. De verkregen massa wordt gevormd tot schnitzels, die in een drievoudige panering worden gedaan en vervolgens goudbruin worden gebakken. Deze schnitzels zijn lekker, knapperig en ideaal als hoofdgerecht of bijgerecht. Ze worden vaak geserveerd met aardappelsalade of vers brood, wat een geweldige combinatie van smaken en texturen oplevert.