Aardappelknödel gevuld met huisgemaakte wijnworst

Aardappelknödel gevuld met huisgemaakte wijnworst
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Ik maak wijnworst zo: ik doe eerst paneermeel in een kom en giet er kookroom overheen, zodat het goed kan weken.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 grotere aardappelen gekookt met schil
kindermout
lichte bloem
eieren
zout
250 g gemalen varkensvlees
paneermeel (ongeveer dezelfde hoeveelheid als vlees)
kookroom
droge witte wijn
nootmuskaat
snufje citroenschil (niet benodigd)

Kookinstructies

Ik bereid de wijnworst als volgt: eerst week ik de paneermeel in een kom in room, zodat het kan wellen en een "modderachtige" consistentie krijgt. Dan was ik het vlees 2-3 keer om een fijne massa te creëren. Vervolgens meng ik het vlees met de paneermeel. Ik voeg een beetje droge witte wijn toe (ongeveer een halve deciliter, naar smaak), zout, een snufje nootmuskaat en een snufje citroenschil toe (na de eerste proef voeg ik dit niet meer toe, omdat het erg aromatisch is).

We bereiden de traditionele aardappelknödel voor. Eerst koken we de aardappelen in de schil, wat we gerust een dag van tevoren kunnen doen. Na het afkoelen schillen we ze en raspen we ze fijn. We voegen een heel ei, semolina voor baby’s en tarwebloem toe in een verhouding van 2:1 voor een fijnere consistentie en een beetje zout. We kneden het deeg, dat we vervolgens uitrollen tot een lap.

Op deze lap brengen we het mengsel van wijnworst aan. Vervolgens rollen we het op en stomen het ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte van de knödel.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelknödel gevuld met huisgemaakte wijnworst

Aardappelkniezel gevuld met zelfgemaakte wijnworst is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke liefhebber van vette gerechten zal blij maken. Zacht aardappeldeeg omhult de sappige worst, die is gemaakt van kwaliteitsvlees en specerijen. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met ui en zure room, wat de smaak en aroma versterkt. Aardappelkniezel in combinatie met worst vormt een voedzaam en vullend portie, ideaal voor een thuisdiner of -lunch met familie en vrienden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (30 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Groente
Tag: koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, eenvoudig, aardappelgerechten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappelknödel gevuld met huisgemaakte wijnworst.

Reactie toevoegen