Gepofte aardappelen met spek

Aardappelen eerst met schil koken, daarna laten afkoelen, schillen en in stukjes snijden. Spek in blokjes snijden en ui doormidden snijden en in dunne plakken snijden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
800-1000 g aardappelen
6 eieren (3 hardgekookt)
200 g ontbijtspek
2 lente-uitjes
1 grote ui
olijfolie
3 teentjes knoflook
zeezout
peper
Kookinstructies
Kook de aardappelen met schil, laat ze vervolgens afkoelen, pel ze en snijd ze in stukken.
Snijd het spek in kleine blokjes, halveer de ui en snijd deze in dunne plakken, snijd de lente-ui in ringetjes.
Snijd de gekookte eieren in plakken en meng alles in een ovenvaste schaal.
Voeg de geperste knoflook, zout, peper en eventueel andere specerijen toe, giet er daarna olijfolie overheen. Meng goed door elkaar, giet er drie geklopte eieren overheen en zet in de oven. Bak totdat het een goudenkleurige korst krijgt.
Wat u nog niet wist over dit recept Gepofte aardappelen met spek
Gegratineerde aardappelen met spek zijn een populair gerecht dat niet alleen aardappel liefhebbers zal plezieren. Dit heerlijke recept combineert de zachte smaak van aardappelen met knapperige spek, wat een perfecte harmonie van smaken creëert. Aardappelen worden doorgaans in plakken gesneden, gemengd met room, kaas en specerijen, waarna het spek wordt toegevoegd. Vervolgens wordt alles tot goudbruin gegratineerd in de oven. Het resultaat is een vullend en smaakvol gerecht, ideaal voor familie-diners of feesten. Het wordt meestal geserveerd als bijgerecht of hoofdgerecht en zal zeker het hart van elke eter veroveren.