Gestoofde wortelen

Eten dat eenvoudig en smakelijk is, dat is vergeten. Het kan het hele jaar door worden bereid, wat een groot voordeel is ten opzichte van seizoensgebonden groenten. Je kunt er alleen van genieten…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
wortel
boter
bloem
Naar smaak
suiker
zout
citroensap
peterselie
Kookinstructies
Bak de schoongemaakte en in blokjes gesneden wortel in boter.
Voeg vervolgens wat water toe, zout en laat het onder een deksel stoven.
Wortelen die bijna zacht zijn, wentelen we door de bloem en stoven we daarna nog een keer.
Voeg citroensap en suiker toe. Roer gehakte peterselie door de gekookte wortelen.
Serveer met aardappelen, vlees of gewoon apart.
Wat u nog niet wist over dit recept Gestoofde wortelen
Gestoofde wortelen zijn een eenvoudig, maar smakelijk gerecht waar het hele gezin van zal genieten. Dit gezonde gerecht wordt bereid met verse wortelen, die in schijfjes of plakjes worden gesneden en vervolgens met een beetje water en boter worden gestoofd. Door te stomen behoudt de wortel zijn natuurlijke zoetheid en voedingsstoffen. Je kunt het op smaak brengen met zout, peper of kruiden naar keuze. Gestoofde wortelen passen uitstekend als bijgerecht bij vlees of als zelfstandig gerecht voor vegetarische lunches.