Aardappelkoeken van gekookte aardappelen

Aardappelkoeken van gekookte aardappelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Porties: 8

Aardappelpannenkoeken kunnen zoet gegeten worden met maanzaad of hartig met gebraden gans of spek. We bakken ze zonder vet en na het bakken zijn ze het lekkerst...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 grote aardappelen
5 eetlepels bloem
zout

Kookinstructies

We schillen de aardappelen en koken ze in gezouten water. Vervolgens gieten we ze af en laten ze afkoelen.

Gekookte aardappelen raspen we fijn in een kom, voegen we bloem toe, zout en kneden het deeg met de handen.

Als het deeg plakt aan de handen, voegen we nog wat bloem toe.

We bestrooien eenvoudig het werkblad met bloem. We nemen stukjes deeg en vormen met handen of een deegroller kleine plakjes die we op het met bloem bestrooide oppervlak leggen.

We leggen een teflon of gietijzeren pan op het fornuis, verwarmen deze en bakken de plakjes aan beide zijden zonder vet.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelkoeken van gekookte aardappelen

Aardappelkoekjes van gekookte aardappelen zijn een populair gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en een uitstekende smaak heeft. De belangrijkste ingrediënten zijn gekookte aardappelen, bloem en kruiden, die samen een zachte en smakelijke massa vormen. De koekjes worden vervolgens in de pan gebakken tot ze goudbruin zijn, waardoor ze een krokante korst krijgen. Ze kunnen afzonderlijk worden geserveerd of als bijgerecht bij verschillende groenten, vlees of sauzen. Dit gerecht is populair niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen vanwege de eenvoud en het gebruik van basisingrediënten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (34 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Groente
Tag: koken, lunch, eenvoudig, snel, gewone dag, diner, zout, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, slowaaks, aardappelgerechten, zoet, frituren, herfst, winterrecepten, vegetarisch, veganistisch, vastentijd

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappelkoeken van gekookte aardappelen.

Reactie toevoegen