Gevulde courgette schnitzels

Courgette schillen en in plakken van 5 mm dik snijden. In een kom doen, geperste knoflook met een kwart theelepel zout toevoegen en goed mengen. Paprika schoonmaken en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
28 plakken geschild courgette
2 teentjes dille
zout
Vulling
1 rode paprika
1/4 ui
1 eetlepel gehakte peterselie
80 g gerookte kaas 45 %
1 eidooier
zout
gemalen peper
7 plakken ham
Voor de panering
tarwemeel
1 ei
1 eiwit
zout
paneermeel
olie om te bakken
Kookinstructies
Schil de courgette en snijd deze in plakjes van 5 mm dik en doe ze in een kom. Voeg de geperste knoflook met 1/4 theelepel zout toe en meng alles goed. Maak de paprika en ui schoon, pureer ze fijn en voeg ze aan de kom toe. Voeg de dooier, fijn geraspte kaas, gehakte peterselie, zout en gemalen peper aan het mengsel toe. Stapel de plakken ham op elkaar, snijd ze in vieren, stapel ze weer op elkaar en snijd de hoeken af, voeg deze toe aan de vulling en meng goed door.
Leg de plakjes courgette op een bord, laat ze niet uitlekken. Leg op elk plakje een stukje ham, verdeel de vulling over een deel van de plakjes en dek af met de andere helft van de plakjes ham. Haal de courgette door de bloem, dan door het geklutste ei met het eiwit en tot slot door de paneermeel. Bak ze daarna in olie goudbruin. Leg de gebakken courgette op een bakplaat met bakpapier en plaats deze 15 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C, waarbij je ze halverwege omdraait. Ik doe dit zodat de courgette zacht is, maar sommigen hebben de voorkeur om het direct uit de pan te eten. Ik bereid het voor iedereen naar zijn of haar smaak.
Serveer de courgette schnitzels ofwel alleen of met aardappelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde courgette schnitzels
Gevulde courgette-schijfjes zijn een uitstekende vegetarische keuze die niet alleen geliefden van groenten zal verheugen. De basis zijn dunne plakjes courgette, die gevuld zijn met een heerlijke mix van kaas, kruiden en specerijen. Deze schijfjes worden vervolgens gepaneerd en goudbruin gebakken, wat ze een krokante structuur geeft. Ze worden geserveerd als een geweldige voorgerecht of hoofdgerecht, vaak met een yoghurtdressing. Het is een smakelijk en gezond alternatief voor klassieke schnitzels, ideaal voor zomerse barbecues of familiefeestjes.